2010. április 4.

Metro2033 (x360)


Első áldozatunk a X360-ra és PC-re megjelent Metro2033, amit x360-on teszteltem le.

Katt a címre...



Az első szembetűnő dolog a grafika lesz, ami igencsak csinosra sikerült. Ezt főleg a zárt, szűk pályák számlájára írom, mert a kinti részek, már nem lettek túl kidolgozottak. A fények, az emberek arcának kidolgozása mind, mind arra ad okot, h a grafikusok a szívükön viselték a játékot.
Sokan kérdezhetnék mi a jó abban h sötét alagutakban kell lövöldözni. Nem lenne sok, ha csak a HANGULAT-ot nem említenénk meg, az fantasztikus lett. A játéknak főleg ez az erőssége, és ez a rejtett földalatti közösségeknél érzékelhetjük leginkább, amikor isznak a pubban a gyerekek rohangálnak mellettünk, a tábortűznél az öregek mesélnek a kinn ólálkodó szörnyekről.
De térjünk végre inkább a játékra. A történet 2013-ban egy apokaliptikus esemény történik a földön, amit Moszkvában egy maréknyi emberi csapat túlélt. A sorsuk a te kezedben van, ami 2033-ban veszi kezdetét!
A játékban a mesterséges intelligencia nem létezik, vagy csak szorványosan. Sokszor előfordult velem, h a szörnyek kilométerekről észrevettek és rohantak felém, máskor meg 1 méterről sem láttak meg. Ami még negatívum lehet az a tüzelés az ellenfelekre. Olyan érzés, mintha el sem találnánk őket, olyan semmilyen... A föld nagy része szennyezett olyankor gázmaszkot kell használnunk, de vigyázat, mert egyrészt elfogy a levegő egy idő után, másrészt az ellenfelek jól szétcsapkodják, és akkor nem fogunk látni szinte semmit az üveg roncsolodása miatt.
A pályák főleg csőszerű hatásúak lesznek, a térkép viszonylag nagy. Ha bármiből kezdünk kifogyni a táborokban vásárolhatunk ezt, azt, ami a túléléshez nélkülözhetetlen. Az irányítás kielégítő nem zavaró. Be kell h valljam én többet vártam a játéktól, de még így is jól elszórakoztam vele. Aki szereti a világvége hangulatú játékokat, annak bátran ajánlom.

Üdv: Papp Dániel

1 megjegyzés:

  1. áá ez egy marha jó játék, a grafika az nállam kiverte a biztosítékot!!! NAGYON JÓ!!!
    Most olvasom a könyvet, és mind2 borzasztójó csak ajánlani tudom!!!

    VálaszTörlés